Test podstawowy
Test podstawowy obejmuje następujące grupy alergenów:

PYŁKI
leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza, bylica, komosa, lipa, sosna, świerk, trawy, ambrozja

OWOCE
jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejpfrut

ZBOŻA
gluten, pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, soja, gryka, proso (kasza jaglana), ryż, sezam, kukurydza, drożdże

GRZYBY
mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, mieszanka grzybów III, Aspergillus mix, candida albicans

MELKO / JAJA
białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja

SIERŚĆ
wół, koń, pies, kot, świnka morska, wełna owcza, gęsie pierze, kacze pierze

UŻYWKI
kawa, herbata, kakao, miód, cukier

RYBY
mieszanka ryb I, mieszanka ryb II (owoce morza), flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz

INSEKTY
pszczoła, osa, komar

ORZECHY
migdały, orzech włoski, orzeszki ziemne, orzeszki laskowe

WARZYWA
marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola

MIĘSO
kurczak, cielęcina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina

ROZTOCZA
dermatophagoides pteronyssinus, dermatophagoides farinae

WŁASNY
np. proszek do prania używany w domu

WŁASNY
np. osobiste kosmetyki

WŁASNY
np. kurz z mieszkania
Podobnie jak w homeopatii, akupunkturze i innych metodach wspomagających leczenie konwencjonalne Biofizykalna Terapia Informacyjna BTI (Informoterapia) jest formą medycyny regulacyjnej. To wypróbowana i przetestowana, skuteczna metoda, u której podstaw leżą wyniki badań naukowych z dziedziny biofizyki, fizyki kwantowej oraz wielowiekowe doświadczenia medycyny chińskiej. Choć fizyka, biofizyka i medycyna klasyczna nie przyjęły jej jeszcze jako doktryny, to metoda jest szeroko stosowana na zachodzie (Niemcy, Szwajcaria, Wielka Brytania czy Stany Zjednoczone) osiągając wysokie parametry skuteczności (zwłaszcza w przypadkach alergii oraz schorzeń przewlekłych, z którymi trudno poradzić sobie metodami konwencjonalnymi).